Hörs senare :)

2010-02-25 - 20:08:57

Hinner inte blogga nu ska ner & baka lite!
Imorgon ska ja faktiskt baka prinsesstårta , såå cool är jag hehe :) !
2 1/2timmar kommer det ta mig men äsch den måste ju bli bra (a)
hiih jag kan faktiskt baka prinsesstårta har gjort det innan(a)

Min Fredag ser ur såhär:



 Tid: 2 ½ timme, varav 40 min i ugnen

Ingredienser:

Bottnar:

Fyllning:

  • 5 gelatinblad (kan uteslutas, men då blir fyllningen inte lika fast)
  • 2 dl vaniljkräm (marsan som man kokar går bra)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Garnering:

  • 1 marsipanlock (eller 300 g marsipan + grön hushållsfärg)
  • ev. 1 marsipanros eller annan dekoration
  • 1 tsk florsocker

Marsipanros:

  • 40 g marsipan
  • 1 droppe röd hushållsfärg
  • 1 droppe grön hushållsfärg

Gör så här:

 

Bottnar:

 

 

Använd gärna elvisp till att göra smeten till bottnarna.

Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa ner bakpulvret. Blanda till sist ner vetemjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40 minuter.

Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett fat eller något annat lämpligt. Lägg över en bakhandduk och låt svalna.

 

Fyllning:

 

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka marsankrämen enligt anvisningar på förpackningen. Ta bort kastrullen från plattan. Ta upp gelantinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills de stelnat. Låt svalna.

Vispa under tiden grädden tjock, den ska vara ganska fast. Blanda ner grädden i krämen när krämen börjar tjockna. Låt krämen bli nästan stel.

Skär tårtbotten i 3 delar. Detta görs enklast med en lång brödkniv och man skär lite runt om innan man skär igenom.

Fördela fyllningen mellan bottnarna, men spara lite. Bred sedan resten av fyllningen ovanpå och lite runtom kanten.

 

Garnering:

 

 

Lägg på marsipanlocket.

Om du gör eget marsipanlock så färgar du marsipanen och kavlar ut den till en rund platta som du sedan lägger på tårtan.

Sikta över florsocker.

 

Marsipanros:

 

 

Gör om du vill en marsipanros. Färga liten klutt marsipan med röd karamellfärg och en annan klutt med grön karamellfärg. Forma små blad av den röda marsipanen och med bladen bygger du ihop en ros. Forma löv av den gröna marsipanen. Tryck med kniv i bladen om du vill ha mönster i bladen. Dekorera tårtan med ros och blad.

 

Servera! Tårtan blir godare om den får stå i kylskåp mellan 4 och 12 timmar innan servering. Förvara tårtan i kylskåp.

Angelica

jadå de är nog bara en tidsfråga!

2010-02-25 - 20:10:58
URL: http://enangelica.blogg.se/
Jennü

Hej!



Hur är det?



Ha en bra kväll:)



Kram♥

2010-02-25 - 20:26:57
URL: http://jennuslife.blogg.se/
Emmy

Hej :D rösta gärna på mig så jag blir "veckans babe"

här är länken och jag är nr 3. fniss

TACK

http://rsoder.blogg.se/2010/february/finalister-till-veckans-babe.html#comment

2010-02-25 - 20:35:54
URL: http://lillaems.blogg.se/
ESSEM, Selena

sv' jo dt är bra här med :)

2010-02-25 - 20:49:05
URL: http://essems.blogg.se/
ESSEM, Selena

sv' jo dt är bra här med :)

2010-02-25 - 20:49:14
URL: http://essems.blogg.se/
Beatrice

den blir säker super god! :D

2010-02-25 - 23:20:33
URL: http://dotternsjodin.blogg.se/
D A N I E L A ♥

- ja:)

2010-02-26 - 00:52:55
URL: http://danielas.se
ABSSOLUTAARNELA

jadå ;)

va gör du? :D

2010-02-26 - 13:39:17
URL: http://aarnnela.blogg.se/
evelina

jaa :D okej, inte så mycket :)

2010-02-26 - 15:24:05
URL: http://evelinalandsberg.blogg.se/
© PHOTO COLLECTION

Allt bra idag? =)

2010-02-26 - 16:48:08
URL: http://mincanon.blogg.se/
© PHOTO COLLECTION

SV; Jadå, allt är bra här. =)

2010-02-26 - 19:34:58
URL: http://mincanon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0